info@jbsport.nl

Internationaal Marveld Voetbalcoach Symposium

Geslaagd 1e Internationaal Marveld Voetbalcoach symposium 

28-05-2016

‘Dit is zeker stof die ik ga toepassen’

‘Relaxed trainer?’. ‘Zeker’. Zo klonken de openingswoorden tijdens de aftrap van het eerste Internationale Marveld Voetbalcoach symposium uit de mond van cursusleider, en tevens hoofdtrainer van de sv Grol, Jeroen Burghout. Een dag vol met demonstratietrainingen en presentaties door het oog van gevestigde namen in de betaald voetbalwereld.

 

Bekenden uit het amateurvoetbal uit geheel Nederland treffen elkaar weer deze dag. De trainers zitten om half elf klaar in de sporthal van Sportpark Den Elshof, die dit weekend is omgetoverd tot een waar restaurant dat een en al voetbal ademt. De dagopening is aan Marco Frank, voorzitter van het Internationale Marveldtoernooi, gevolgd door de eerste spreker Raymond van Meenen. Als manager van de Youth Academy van Feyenoord gaf hij de trainers een inzichtje in de geheimen van Varkenoord, waar alles draait om een topsportklimaat. Spelen voor het winnen staat bij Feyenoord hoog in het vaandel, maar niks gaat boven plezier. ‘Varkenoord en Feyenoord is meer dan voetbal’, aldus van Meenen.

Na afloop van de presentatie liepen de trainers naar buiten waar een demonstratietraining plaats vond. Allereerst was het de beurt aan Neil Young, jeugdtrainer van Manchester United. Samen met de jongens van FC Twente O13 volgde een training die vooral draaide om aanvallen. Daarna mocht Eric Weghorst een training demonstreren die vooral gericht was op de keepers. ‘Het is altijd anders zo’n training, maar dit is voor iedereen goed. Belangrijkste is dat de trainers een keer wat anders zien dan reguliere trainingen. Voor de jongens van ons is dit ook perfect én ze zijn vrij van school, dus daarom hadden de jongens er extra veel zin in’.

 

Voor de trainers zelf was het symposium de uitgelezen mogelijkheid om licentiepunten te ontvangen. ‘Een rustige dag, maar wel super leerzaam. Deze combinatie tussen betaald voetbalverenigingen en licentiepunten is voor iedereen perfect’, aldus Kevin Vos, trainer/coach van sv Grol 2. ‘Het is zeker interessant, de jeugd staat bij mij hoog in het vaandel en ik wil graag alles er proberen uit te halen bij de jongens. Dit is zeker stof die ik ga toepassen’, vertelde William Krabbenborg, trainer/coach van Sportclub Lochem en trainer binnen de jeugd van sv Grol.